Recept

Polévka z hrášku a chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 53161
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

180 g Chřest zelený
6 ks Cibulka jarní
500 g Hrášek
30 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar drůbeží
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
10% Sacharidy 36 g
49% Tuky 37 g
40% Sodík 792 mg
27% Bílkoviny 15 g

Polévka z hrášku a chřestu postup přípravy receptu:

1

Chřest opláchneme, špičky odkrojíme a odložíme, stonky nakrájíme. Cibulky nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

Na pánvi na másle s olejem rozpustíme a opečeme slaninu, vyjmeme ji a do vysmaženého tuku vložíme pokrájené rohlíky. Osmažíme je dozlatova a dáme stranou.

3

Ve vývaru na mírném plameni vaříme cibulky s pokrájeným chřestem a hráškem. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji se zakysanou smetanou, solí a pepřem a zahřejeme spolu s chřestovými špičkami. Polévku podáváme s krutony z rohlíků a vysmaženou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept