Bylinková treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková treska
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
50 g | Kopřiva |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pampeliškové listy |
4 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Řeřicha |
4 špetka | Sůl |
1 kg | Treska skvrnitá |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopřiva, Pampeliškové listy, Řeřicha, Sůl, Treska skvrnitá, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková treska postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme a osušíme, zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme. |
2 | Řeřichu, kopřivy a pampelišku opláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme vermut. Zahřejeme. |
3 | Polovinu z celkového množství bylinek dáme na pařák a na bylinky poskládáme steaky z tresky. Navrch naskládáme zbytek bylinek. Pařák vložíme do hrnce s vývarem. Přiklopíme hrnec poklicí a tresku 18 minut vaříme v páře. Potom vyndáme a do horkého vývaru v hrnci vmícháme nakrájené vychlazené máslo. |
4 | Tresku rozložíme na talíře a přelijeme omáčkou z vývaru. Podáváme. |