Klobásy zapečené se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy zapečené se zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5317 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 337,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy zapečené se zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na sádle spolu s mletou paprikou. Přidáme překrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme. |
2 | Podušenou směs rozetřeme v nízké vrstvě do zapékací mísy, přidáme vrstvu na kolečka nakrájených klobás, přikryjeme zbylou směsí a vše zalijeme smetanou. |
3 | Ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |