Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53171 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
2 plátek | Chléb toastový |
400 g | Losos - filety |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Salát Lollo Biondo |
1 ks | Salát Rosso |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Sýr Parmezán |
Dresink | |
---|---|
1 kávová lžička | Med včelí |
0,2 dl | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 740,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Chléb toastový, Losos - filety, Salát Rosso, Sůl, Sýr Parmezán, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčata Cherry, Salát kadeřavý, Salát Lollo Biondo, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě postup přípravy receptu:
1 | Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme. |
2 | Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa. |
3 | Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat. |
4 | Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme. |