Jednoduchý recept

Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53171
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
2 plátek Chléb toastový
400 g Losos - filety
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata Cherry
1 ks Salát kadeřavý
1 ks Salát Lollo Biondo
1 ks Salát Rosso
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Sýr Parmezán
Dresink
1 kávová lžička Med včelí
0,2 dl Ocet vinný
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
18% Sodík 359 mg
44% Bílkoviny 25 g

Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě postup přípravy receptu:

1

Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.

2

Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.

3

Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.

4

Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept