Recept

Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53174
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

4 ks Kuřecí prsa
50 g Máslo bylinkové
0,5 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
150 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 ks Salát římský
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
Dresink
50 g Ančovičky konzervované
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice kremžská
3 polévková lžíce Jogurt bílý
2 polévková lžíce Majonéza
1 dl Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 31 g
65% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem postup přípravy receptu:

1

Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady.

2

V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme.

3

Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti.

4

Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept