Recept

Mušle slávky s omáčkou z koňaku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53175

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
0,5 ks Feferony
40 ml Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
2 ks Mušle slávky
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Tymián čerstvý
125 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
13% Sacharidy 45 g
150% Tuky 113 g
80% Sodík 2 g
118% Bílkoviny 66 g

Mušle slávky s omáčkou z koňaku postup přípravy receptu:

1

Mušle pod studenou vodou pečlivě opláchneme a okartáčujeme. Vyhodíme všechny neuzavřené mušle. Oloupeme šalotku a česnek a nasekáme nadrobno. Feferonku také posekáme na drobné kousky. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na něj nasekanou šalotku, česnek a feferonku. Přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Dusíme zeleninu a pak na ni přilijeme koňak. Osolíme a opepříme, přidáme tymián a zalijeme rybím vývarem.

3

Do vývaru vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Otevřené mušle vyndáme a dáme stranou. Do vývaru zamícháme smetanu a vaříme, dokud nezhoustne. Uvařené mušle přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept