Zdravý recept

Mušle slávky s omáčkou z rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53177

Ingredience

20 g Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 kg Mušle slávky
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná
125 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 280kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
83% Sodík 2 g
111% Bílkoviny 62 g

Mušle slávky s omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.

3

Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.

4

Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept