Mušle slávky s omáčkou z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle slávky s omáčkou z rajčat
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kg | Mušle slávky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle slávky s omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno. |
2 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky. |
3 | Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut. |
4 | Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme. |