Recept

Závitky z platýza obložené zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53179
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
2 ks Okurka salátová
4 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
700 g Platýz - filety
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
9% Sacharidy 31 g
34% Tuky 26 g
20% Sodík 406 mg
69% Bílkoviny 39 g

Závitky z platýza obložené zeleninou postup přípravy receptu:

1

Platýza opláchneme a usušíme na utěrce, pak osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno a promícháme s kostičkami rajčat. Kostičky rajčat naklademe na plátky ryby a spíchneme je párátkem. Necháme závitky v chladničce vychladit.

3

Oloupeme okurky, rozpůlíme je a vydlabeme semínka. Nakrájíme okurky na tenké plátky. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky.

4

Na pánvi necháme rozehřát máslo, vhodíme na něj nasekanou šalotku a počkáme, dokud nezesklovatí. Pak k ní přidáme okurky a podusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem a polovinou smetany. Nadrobno nasekáme kopr a polovinu jeho množství přidáme k okurkám. Přikryjeme poklicí a 5 minut dusíme.

5

Na podušenou zeleninu poklademe rybí závitky, přikryjeme hrnec poklicí a dusíme 10 minut. Pak vyjmeme závitky a přidáme do hrnce zbytek ušlehané smetany a zbytek kopru.

6

Závitky naservírujeme, obložíme okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept