Recept

Tuňák servírovaný v pórku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53181
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Citrony
40 g Máslo čerstvé
50 g Máta
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Pórek
2 špetka Sůl
700 g Tuňák obecný
100 ml Víno bílé
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 174kJ
9% Sacharidy 31 g
30% Tuky 23 g
12% Sodík 249 mg
80% Bílkoviny 45 g

Tuňák servírovaný v pórku postup přípravy receptu:

1

Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu.

2

Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky.

3

Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.

4

Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept