Tuňák servírovaný v pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák servírovaný v pórku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Máta |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
700 g | Tuňák obecný |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Máta, Muškátový oříšek, Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák servírovaný v pórku postup přípravy receptu:
1 | Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu. |
2 | Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky. |
3 | Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme. |
4 | Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou. |