Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53182
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 ks Lilek
800 g Mořský ďas
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
125 ml Rajčatová šťáva
50 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
125 ml Víno růžové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 014kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 164 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mořský ďas v leču postup přípravy receptu:

1

Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme.

3

Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept