Recept

Dušená treska se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53183

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Citrony
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
1,2 kg Treska aljašská
500 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
400 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 240kJ
24% Sacharidy 86 g
250% Tuky 188 g
42% Sodík 848 mg
126% Bílkoviny 71 g

Dušená treska se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme šalotku, oškrábeme brambory, mrkve a celer. Opláchneme pórek a odkrojíme z něho část u kořínků a uvadlou zelenou část. Rozpůlíme ho a nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Celer, mrkev a brambory pokrájíme na kostičky.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.

3

V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme na něj slaninu, kterou necháme zesklovatět. Přidáme potom všechnu pokrájenou zeleninu (brambory, mrkve, celer, šalotku, rajčata) a dusíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek a bobkový list. Zalijeme vínem a rybím vývarem.

4

Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme ji do kastrolu k zelenině a přikryjeme poklicí. Dusíme 30 minut.

5

Před podáváním ještě nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept