Dušená treska se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená treska se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
6 ks | Šalotka |
50 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
1,2 kg | Treska aljašská |
125 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Citrony, Rajčata, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená treska se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme šalotku, oškrábeme brambory, mrkve a celer. Opláchneme pórek a odkrojíme z něho část u kořínků a uvadlou zelenou část. Rozpůlíme ho a nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Celer, mrkev a brambory pokrájíme na kostičky. |
2 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme na něj slaninu, kterou necháme zesklovatět. Přidáme potom všechnu pokrájenou zeleninu (brambory, mrkve, celer, šalotku, rajčata) a dusíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek a bobkový list. Zalijeme vínem a rybím vývarem. |
4 | Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme ji do kastrolu k zelenině a přikryjeme poklicí. Dusíme 30 minut. |
5 | Před podáváním ještě nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |