Recept

Treska sušená s pečenými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53185
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Cibule
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
800 g Treska sušená
500 ml Voda pitná
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 174kJ
11% Sacharidy 38 g
19% Tuky 15 g
37% Sodík 735 mg
104% Bílkoviny 58 g

Treska sušená s pečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Sušenou tresku nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin namočíme. Přitom několikrát vyměníme vodu.

2

Brambory oškrábeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

3

Do pekáče vlijeme olej, rozehřejeme ho a na něj dáme cibulová kolečka. V rybím vývaru rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím cibulová kolečka. K cibuli přidáme pokrájené brambory. Osolíme a opepříme normálním a cayenským pepřem. Přidáme mletou papriku a bobkový list. Pekáč přikryjeme a dusíme 5 minut.

4

Předehřejeme troubu na 180 °C. Okapanou rybu vložíme do pekáče k bramborám a zakryjeme plátky cibule a brambor. Dusíme přikryté v troubě 25 minut.

5

Pak odkryjeme a zasypeme parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. Necháme ještě 5 minut zapéct v troubě při 220 °C. Pak servírujeme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept