Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53186

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
6 ks Kalamáry
30 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
11% Sacharidy 38 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 154 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kalamáry dušené postup přípravy receptu:

1

Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.

3

Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.

4

V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.

5

Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.

Poznámka

Před podáváním se ujistíme, že jsou kalamáry dost měkké, pokud ne, ještě je dál dusíme. Chceme-li ostřejší pokrm, přidáme polovinu nadrobno nasekané feferonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept