Řecký pórkový koláč z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký pórkový koláč z listového těsta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53189 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
Náplň | |
---|---|
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
30 g | Cibulka jarní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
2 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 232,8mg |
Draslík | 218,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký pórkový koláč z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme 8 vajec a usmažíme je. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a v pánvičce rozškvaříme. Přidáme na prstence nakrájenou cibuli, pórek, necháme zesklovatět. Potom přimícháme nasekanou jarní cibulku, vše dochutíme solí, pepřem, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Také necháme vychladnout. |
2 | Listové těsto rozdělíme na dva díly. První rozválíme, rozložíme ho na plech. Po celé ploše roztáhneme pórkovou náplň. Na ni dáme smažená vajíčka. Zakysanou smetanu rozkvedláme a polijeme koláč. |
3 | Druhý díl listového těsta rozválíme a přikryjeme jím náplň. Ostrým nožem ještě syrové těsto na povrchu nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme rozkvedlaným vejcem a koláč vložíme do předehřáté trouby. Na začátku pečení máme vysokou teplotu, potom teplotu snížíme a koláč dopečeme. |
4 | Vychladlý koláč nakrájíme na už naznačené čtverce a podáváme. |
Poznámka
V návodu na přípravu není uveden čas vychlazení.