Jednoduchý recept

Řecký pórkový koláč z listového těsta

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53189
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Listové těsto
Náplň
200 g Anglická slanina
2 ks Cibule
30 g Cibulka jarní
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Pórek
2 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
7% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
18% Sodík 352 mg
20% Bílkoviny 11 g

Řecký pórkový koláč z listového těsta postup přípravy receptu:

1

V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme 8 vajec a usmažíme je. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a v pánvičce rozškvaříme. Přidáme na prstence nakrájenou cibuli, pórek, necháme zesklovatět. Potom přimícháme nasekanou jarní cibulku, vše dochutíme solí, pepřem, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Také necháme vychladnout.

2

Listové těsto rozdělíme na dva díly. První rozválíme, rozložíme ho na plech. Po celé ploše roztáhneme pórkovou náplň. Na ni dáme smažená vajíčka. Zakysanou smetanu rozkvedláme a polijeme koláč.

3

Druhý díl listového těsta rozválíme a přikryjeme jím náplň. Ostrým nožem ještě syrové těsto na povrchu nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme rozkvedlaným vejcem a koláč vložíme do předehřáté trouby. Na začátku pečení máme vysokou teplotu, potom teplotu snížíme a koláč dopečeme.

4

Vychladlý koláč nakrájíme na už naznačené čtverce a podáváme.

Poznámka

V návodu na přípravu není uveden čas vychlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept