Jednoduchý recept

Židovská jablková polévka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53190

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
1,5 kg Jablka
100 g Rozinky bílé
1 dl Rum
10 g Skořice mletá
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
5 dl Voda pitná
5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 440kJ
16% Sacharidy 57 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 15 mg
5% Bílkoviny 3 g

Židovská jablková polévka postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.

2

Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme také jako studený předkrm. Vhodnou přílohou je sladké pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept