Židovský předkrm k svátku Pesach - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Židovský předkrm k svátku Pesach
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53191 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
700 g | Jablka |
400 g | Mandle |
400 g | Ořechy vlašské |
4 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 937,3mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 18,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Mandle, Ořechy vlašské, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Židovský předkrm k svátku Pesach postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy pomeleme a dáme do misky. V kastrůlku přivedeme vodu k varu a spaříme ní mandle. Potom je oloupeme a na strojku na ořechy pomeleme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. |
2 | Pomleté ořechy, mandle a nastrouhaná jablka v misce smícháme dohromady. Přilijeme víno, dochutíme vanilkovým a skořicovým cukrem. Všechny suroviny dobře promícháme. |
3 | Hotový předkrm porcujeme na dezertní talíře a podáváme. |
Poznámka
Předkrm podáváme studený s macesem.