Jednoduchý recept

Židovský předkrm k svátku Pesach

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53191
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
700 g Jablka
400 g Mandle
400 g Ořechy vlašské
4 dl Víno bílé
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 961 kcal
Kilojoule 4 019kJ
13% Sacharidy 48 g
102% Tuky 77 g
0% Sodík 9 mg
44% Bílkoviny 25 g

Židovský předkrm k svátku Pesach postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy pomeleme a dáme do misky. V kastrůlku přivedeme vodu k varu a spaříme ní mandle. Potom je oloupeme a na strojku na ořechy pomeleme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme.

2

Pomleté ořechy, mandle a nastrouhaná jablka v misce smícháme dohromady. Přilijeme víno, dochutíme vanilkovým a skořicovým cukrem. Všechny suroviny dobře promícháme.

3

Hotový předkrm porcujeme na dezertní talíře a podáváme.

Poznámka

Předkrm podáváme studený s macesem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept