Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53192

Ingredience

5 g Bobkový list
3 ks Chilli paprička
2 ks Chilli paprička zelená
5 dl Džus ananasový
500 g Hovězí maso zadní
200 g Jogurt bílý
100 g Kari koření
2 polévková lžíce Kari pasta
2 polévková lžíce Kari pasta červená
1 l Kokosové mléko
1 kg Květák
1 ks Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
5 dl Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
30 g Šalotka
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
11% Sacharidy 38 g
46% Tuky 35 g
25% Sodík 498 mg
39% Bílkoviny 22 g

India jídlo postup přípravy receptu:

1

Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme květák, mrkev, nakonec šalotku a osmahneme. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, zamícháme. Tak vytvoříme zázvorovo - česnekovou pastu. Do pasty vložíme celé thajské a indické chilli papričky a pokračujeme ve smažení 15 minut.

2

Následovně přimícháme kari madras, bobkový list, skořici a kari pastu. Smažíme ještě asi tak 3 minuty.

3

Potom do pasty přilijeme ananasový džus, vložíme hovězí maso nakrájené na větší kousky. Zalijeme drůbežím vývarem, přilijeme kokosové mléko a osolíme. Hrnec přiklopíme a pomalu vaříme 120 minut. Po celou dobu vaření přiléváme vodu, sledujeme, aby se nevyvařila všechna tekutina.

4

Hrnec s hotovým jídlem stáhneme ze sporáku a po chvilce porcujeme na talíře. Ke každé porci přidáme jogurt smíchaný s kari kořením.

Poznámka

Ke každé porci můžeme přidat plátek citronu. Jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept