Recept

Humr s vanilkovou omáčkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53193
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Banány
1 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule
800 g Humr
3 ks Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
1 ks Mrkev kořen
40 ml Olej slunečnicový
3 dl Omáčka sojová - Tamari
4 polévková lžíce Omáčka Tahini
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
2 dl Víno rýžové japonské - Mirin
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
10% Sacharidy 35 g
99% Tuky 74 g
180% Sodík 4 g
62% Bílkoviny 35 g

Humr s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce vlijeme 3 l vody, přidáme oloupanou cibuli a očištěnou mrkev. Vodu přivedeme k varu, poté vložíme humra a povaříme přibližně 10 minut. Následně humra vybereme z vroucí vody a přeložíme na dvě minuty do hrnce se 3 l studené vody. Následovně ho vytáhneme ze studené vody a odložíme na 30 minut.

2

Lilek pokrájíme na 3 cm silná kolečka. V pánvi je na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách cca 3 minuty tak, aby byla hnědá. Do misky vlijeme sójovou omáčku, vložíme do ní osmažený lilek, koriandr a chilli pastu v oleji. Vše dohromady promícháme a necháme lilek 3 minuty namáčet. Poté ho vyjmeme a osušíme v papírovém ubrousku.

3

V kastrůlku povaříme dohromady víno, rozříznutý vanilkový lusk, nakonec přilijeme ještě smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Tak získáme vanilkovou omáčku.

4

Těsně před servírováním humra rozřízneme napůl, odřízneme klepeta. Vybereme všechno maso z klepet i ocasní části.

5

Maso poté rozkrájíme na tenké pásky, které rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci masa přidáme pár koleček banánu a kolečka chilli papričky. Nakonec maso přelijeme vanilkovou omáčkou, teplé jídlo podáváme.

Poznámka

Maso humra můžeme podávat studené s teplou omáčkou. Když chceme servírovat maso teplé, ohřejeme je v troubě zabalené do alobalu. Nezabalené maso bychom totiž v troubě zbytečně vysušili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept