Recept

Tři barevné zmrzlinové kostky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53194
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

Mražená čokoláda
150 g Burisony
400 g Čokoláda 70% kakao
60 g Máslo čerstvé
500 g Nutella
Pralinková pasta
170 g Máslo čerstvé
800 g Pralinková pasta
600 g Smetana 33% (šlehačka)
Bílá čokoláda
800 g Čokoláda bílá
800 g Máslo čerstvé
100 g Poleva čokoládová
300 g Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

213% Kalorie 4,194 kcal
Kilojoule 17 547kJ
74% Sacharidy 267 g
445% Tuky 333 g
12% Sodík 250 mg
66% Bílkoviny 37 g

Tři barevné zmrzlinové kostky postup přípravy receptu:

1

V teflonové pánvi stálým mícháním rozpustíme máslo, 70procentní čokoládu a nutellu. Do rozpuštěných surovin přisypeme rýžové burizony a vše dobře promícháme. Připravenou hmotu přeložíme do rovné a dlouhé nádoby. Vhodná nádoba je o rozměrech 30 X 50 cm. Naplněnou nádobu vložíme do mrazáku na 30 minut.

2

Opět v teflonové pánvičce rozpustíme máslo, pralinkovou směs a nakonec vmícháme ze smetany vyšlehanou tuhou šlehačku. Vytáhneme z mrazáku nádobu s prvním dílem a nalijeme připravený druhý díl. Nádobu opět vložíme do mrazáku na dalších 30 minut.

3

Do teflonové pánve dáme máslo, které spolu s bílou čokoládou za stálého míchání a na mírném ohni rozpustíme. Ze smetany vyšleháme šlehačku, z bílku vyšleháme tuhý sníh a smícháme spolu. Šlehačku se sněhem zlehka vmícháme do bílé čokolády. Zase vytáhneme z mrazáku nádobu, kde máme zmrazené dva díly. Teď naneseme poslední díl a znovu naplněnou nádobu vrátíme do mrazáku na dalších 30 minut.

4

Zmrzlou tříbarevnou zmrzlinu těsně před podáváním krájíme na kostky. Naaranžujeme je na dezertní talíře, polijeme čokoládovou polevou a podáváme.

Poznámka

Ke každé porci můžeme přidat také na kolečka nakrájený banán. Podáváme mrazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept