Tři barevné zmrzlinové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tři barevné zmrzlinové kostky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53194 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
Mražená čokoláda | |
---|---|
150 g | Burisony |
400 g | Čokoláda 70% kakao |
60 g | Máslo čerstvé |
500 g | Nutella |
Pralinková pasta | |
170 g | Máslo čerstvé |
800 g | Pralinková pasta |
600 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Bílá čokoláda | |
800 g | Čokoláda bílá |
800 g | Máslo čerstvé |
100 g | Poleva čokoládová |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 261g |
---|---|
Cholesterol | 399,0mg |
Draslík | 507,5mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 197,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Čokoláda bílá, Poleva čokoládová, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Máslo čerstvé, Nutella, Máslo čerstvé, Pralinková pasta, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tři barevné zmrzlinové kostky postup přípravy receptu:
1 | V teflonové pánvi stálým mícháním rozpustíme máslo, 70procentní čokoládu a nutellu. Do rozpuštěných surovin přisypeme rýžové burizony a vše dobře promícháme. Připravenou hmotu přeložíme do rovné a dlouhé nádoby. Vhodná nádoba je o rozměrech 30 X 50 cm. Naplněnou nádobu vložíme do mrazáku na 30 minut. |
2 | Opět v teflonové pánvičce rozpustíme máslo, pralinkovou směs a nakonec vmícháme ze smetany vyšlehanou tuhou šlehačku. Vytáhneme z mrazáku nádobu s prvním dílem a nalijeme připravený druhý díl. Nádobu opět vložíme do mrazáku na dalších 30 minut. |
3 | Do teflonové pánve dáme máslo, které spolu s bílou čokoládou za stálého míchání a na mírném ohni rozpustíme. Ze smetany vyšleháme šlehačku, z bílku vyšleháme tuhý sníh a smícháme spolu. Šlehačku se sněhem zlehka vmícháme do bílé čokolády. Zase vytáhneme z mrazáku nádobu, kde máme zmrazené dva díly. Teď naneseme poslední díl a znovu naplněnou nádobu vrátíme do mrazáku na dalších 30 minut. |
4 | Zmrzlou tříbarevnou zmrzlinu těsně před podáváním krájíme na kostky. Naaranžujeme je na dezertní talíře, polijeme čokoládovou polevou a podáváme. |
Poznámka
Ke každé porci můžeme přidat také na kolečka nakrájený banán. Podáváme mrazené.