Česnekový báč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový báč
Česnekový báč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53195 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 710,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový báč postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. |
2 | Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme. |
3 | Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme. |
Poznámka
K čenekovému báči servírujeme čerstvé saláty pode chuti a sezóny.