Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53199 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Hlíva ústřičná |
250 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mozzarella |
100 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 104,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mozzarella, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami postup přípravy receptu:
1 | Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát. |
2 | Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout. |
3 | Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé. |