Recept

Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 53199
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 ks Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
350 g Hlíva ústřičná
250 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
300 ml Mozzarella
100 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 63 mg
29% Bílkoviny 16 g

Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami postup přípravy receptu:

1

Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.

2

Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.

3

Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept