Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 532
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Česnek
50 g Cibule
10 g Citrony
400 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra vepřová
1 g Majoránka
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
1000 g Vepřová hlava
75 g Vepřová střeva tenká
100 g Vepřové plíce
100 g Vepřový bok
1 l Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 617kJ
6% Sacharidy 20 g
63% Tuky 47 g
70% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Selské jitrnice postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme a opláchneme. Spolu s cibulí je uvaříme v mírně osolené vodě, vykostíme a na hrubo rozsekáme.

2

Vepřová játra opláchneme, najemno umeleme a promícháme je s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, majoránku a mleté koření, zalijeme dávkou vývaru z masa a prejt promícháme a přisolíme.

3

Potom prejt plníme do připravených střev, zašpejlujeme a 10-15 minut zvolna vaříme (uvařené jitrnice vyplavou na povrch).

4

Jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.

5

Před podáváním jitrnice opékáme na horkém sádle po obou stranách a při podávání je přeléváme sádlem s výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept