Pikantní salát z uzeného kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní salát z uzeného kuřete
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53201 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
500 g | Kuřecí maso uzené |
5 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 337,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Feferony, Ocet vinný, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní salát z uzeného kuřete postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvaříme vejce, prudce je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Dále povaříme a na krátké špalíčky nasekáme řapíkatý celer a z půlky uzeného kuřete obereme a na kostky nakrájíme maso. |
2 | Najemno nasekáme velkou oloupanou cibuli a feferonku, zelené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na tenké proužky a sterilované žampiony na tenké plátky. |
3 | V míse promícháme připravené suroviny se solí a pepřem, zakapeme worcesterem, podle chuti okyselíme, znovu promícháme a necháme v chladu rozležet. |
4 | Hotový salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme s bílým pečivem. |