Zapečené těstoviny s uzeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s uzeným kuřecím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53203 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Kuřecí maso uzené |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny flíčky |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 76,4mg |
Vláknina | 234,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Střední těstovinové flíčky uvaříme v osolené vodě, pak je propláchnuté necháme okapat, obrané maso z půlky uzeného kuřete nakrájíme na kostky. Maso a těstoviny promícháme se solí a pepřem, urovnáme do máslem vymazaného pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na několik minut prohřát. |
2 | Mezitím ušleháme vejce s mlékem a zalijeme jimi ohřáté těstoviny. |
3 | Pekáč pak vrátíme do trouby a dozlatova zapečeme. Mezitím nahrubo nasekáme zelenou petrželku. |
4 | Horký pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ozdobený zelenou petrželkou. |
Recept jsem vyzkoušela, nesehnala jsem flíčky tak jsem použila menší kolínka. Pro větší jedlíky se může o trochu zvýšit množství těstovin a za sebe doporučuji přidat na tuku orestovanou cibuli, pouze do sklovita. Udělá fajn chuť. Ale vím, že ne každý ji má rád. Recept hodnotím kladně a dávám palec nahoru. Zapékala jsem v remosce, kterou jsem vyložila papírem na pečení.