Recept

Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53208
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 dl Bujón houbový
1 kávová lžička Kmín celý
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
Omeleta
300 g Hříbky čerstvé
3 špetka Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Obloha
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
Marináda
1 dl Mléko plnotučné
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,427 kcal
Kilojoule 5 970kJ
11% Sacharidy 39 g
157% Tuky 118 g
45% Sodík 892 mg
111% Bílkoviny 62 g

Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou postup přípravy receptu:

1

Velkého očištěného a omytého pstruha (bez hlavy) osušíme a rozpůlíme. Ze všech stran osolíme, posypeme kmínem a pepřem.

2

Připravíme marinádu: V misce rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem. Pstruha ponoříme do marinády na 12 hodin.

3

Druhý den vymažeme pekáček máslem, pstruha vyjmeme z marinády, necháme okapat a vložíme do pekáčku. Přilijeme houbový bujón a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

4

Mezitím očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme hříbky. V pánvi na rozehřátém másle je vydusíme, ochutíme solí a kmínem.

5

V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile se houby začnou smažit - zbarvovat dorůžova, zalijeme je vejci, které necháme srazit na omeletu, kterou poté rozdělíme na poloviny.

6

Připravíme oblohu: Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý citrón rozkrájíme na osminky a ještě omyjeme a necháme okapat snítky petrželky kudrnky.

7

Porce pstruha dáme na talíře, překryjeme omeletou, ozdobíme rajčaty, citrónem a snítky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept