Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou
Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 dl | Bujón houbový |
1 kávová lžička | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Omeleta | |
---|---|
300 g | Hříbky čerstvé |
3 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Obloha | |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
Marináda | |
1 dl | Mléko plnotučné |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 509,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 389,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Pstruh, Sůl, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Citrony, Rajčata, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou postup přípravy receptu:
1 | Velkého očištěného a omytého pstruha (bez hlavy) osušíme a rozpůlíme. Ze všech stran osolíme, posypeme kmínem a pepřem. |
2 | Připravíme marinádu: V misce rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem. Pstruha ponoříme do marinády na 12 hodin. |
3 | Druhý den vymažeme pekáček máslem, pstruha vyjmeme z marinády, necháme okapat a vložíme do pekáčku. Přilijeme houbový bujón a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut. |
4 | Mezitím očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme hříbky. V pánvi na rozehřátém másle je vydusíme, ochutíme solí a kmínem. |
5 | V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile se houby začnou smažit - zbarvovat dorůžova, zalijeme je vejci, které necháme srazit na omeletu, kterou poté rozdělíme na poloviny. |
6 | Připravíme oblohu: Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý citrón rozkrájíme na osminky a ještě omyjeme a necháme okapat snítky petrželky kudrnky. |
7 | Porce pstruha dáme na talíře, překryjeme omeletou, ozdobíme rajčaty, citrónem a snítky petrželky. |