Jednoduchý recept

Lyonské brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5321

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
9% Sacharidy 34 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 241 mg
12% Bílkoviny 7 g

Lyonské brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na plátky, osolíme a osmažíme na polovině dávky másla.

2

Na zbylém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme k ní osmažené brambory, opepříme je, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme k pokrmům z masa, ryb a drůbeže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept