Lyonské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonské brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5321 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na plátky, osolíme a osmažíme na polovině dávky másla. |
2 | Na zbylém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme k ní osmažené brambory, opepříme je, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme k pokrmům z masa, ryb a drůbeže.