Kuba s s houbami a uzeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuba s s houbami a uzeným kuřecím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53213 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
300 g | Krupky trhané |
400 g | Kuřecí maso uzené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 615,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Krupky trhané, Kuřecí maso uzené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuba s s houbami a uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Trhané krupky uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme je, propláchneme teplou vodou a necháme vykapat. Mezitím na kostičky nakrájíme maso ze dvou uzených kuřecích stehen a prolisujeme česnek. |
2 | Na plátky nakrájíme očištěné čerstvé houby, osolíme je a na části sádla je s kmínem podusíme. |
3 | Uvařené krupky důkladně promícháme s dušenými houbami a masem, přidáme česnek, pepř a podle chuti přisolíme. Směs rozprostřeme v pekáči vymazaném zbylým sádlem a v předehřáté troubě dozlatova zapečeme. |
4 | Houbového kubu servírujeme jako teplý pokrm, dobrý je ale i studený. |