Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53214 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Kuřecí maso uzené |
1 polévková lžíce | Libeček |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 981,3mg |
---|---|
Cholesterol | 301,2mg |
Draslík | 121,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Libeček, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme maso z poloviny uzeného kuřete, včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a nasekáme petrželku, libeček a pažitku. Do osoleného mléka rozklepneme vejce a dobře je rozkvedláme. |
2 | Do mísy nasypeme kostky z rohlíků, zalijeme je mlékem s vejci a tekutinu necháme vsáknout. Potom přidáme nakrájené maso, nasekané bylinky, sůl s pepřem, vše dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. |
3 | Nádivku nakrájíme na porce a podáváme teplou nebo studenou. |