Jednoduchý recept

Bílé fazole s uzeným kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53216

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Fazole bílé
500 g Kuřecí maso uzené
20 g Mouka pšeničná hladká
40 g Olej rostlinný
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 510kJ
15% Sacharidy 53 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 210 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bílé fazole s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme bílé fazole ve studené vodě, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, téměř doměkka.

2

Mezitím drobně pokrájíme maso z poloviny uzeného kuřete a nakrájíme cibuli.

3

Do předvařených fazolí přidáme maso, bobkový list, sůl, pepř a fazole dovaříme.

4

Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme papriku s moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme trochou vývaru z fazolí, metličkou ušleháme a přilijeme k fazolím. Vše ještě chvíli podusíme.

5

Fazole rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept