Jednoduchý recept

Pečená treska na žampionech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53218

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 g Krevety tygří - loupané
20 g Křen
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
600 g Treska bezvousá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 257 mg
65% Bílkoviny 36 g

Pečená treska na žampionech postup přípravy receptu:

1

Ryby omyjeme a osušíme. Potřeme je solí a pepřem a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Potom je obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.

2

V pánvi zahřejeme máslo a polovinu ryb opékáme 4 minuty z každé strany. Potom tresky vyjmeme a vložíme do pekáče a s ním do trouby, kde je necháme, dokud neopečeme i zbylé ryby.

3

Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. V pánvi je podusíme na zbytku másla po opékání ryb. Přidáme k nim vyloupané krevety.

4

V misce promícháme zakysanou smetanu, křen a žloutek. Vmícháme do žampionů. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne na krém, ovšem nevaříme.

5

Opečené ryby se žampiony a krevetami přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept