Jednoduchý recept

Vařená čekanka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53226

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
600 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
2% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 223 mg
3% Bílkoviny 2 g

Vařená čekanka postup přípravy receptu:

1

Puky čekanky vložíme do hrnce s osolenou vodou. Podle vlastní chuti přidáme vymačkanou citrónovou šťávu. Puky čekanky vaříme 30-35 minut.

2

Měkkou čekanku scedíme, necháme okapat. Potom rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpáleným máslem, povrch ještě posypeme solí a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou čekanku podáváme jako hlavní jídlo. Můžeme take použít jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept