Vařená čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená čekanka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53226 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Čekanka |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 352,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená čekanka postup přípravy receptu:
1 | Puky čekanky vložíme do hrnce s osolenou vodou. Podle vlastní chuti přidáme vymačkanou citrónovou šťávu. Puky čekanky vaříme 30-35 minut. |
2 | Měkkou čekanku scedíme, necháme okapat. Potom rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpáleným máslem, povrch ještě posypeme solí a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou čekanku podáváme jako hlavní jídlo. Můžeme take použít jako přílohu k masu.