Recept

Terina z uzeného lososa s krevetami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53227
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
300 g Krevety tygří
600 g Losos uzený
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
500 g Zakysaná smetana
10 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
0% Sacharidy 2 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 117 mg
40% Bílkoviny 23 g

Terina z uzeného lososa s krevetami postup přípravy receptu:

1

Formu na srnčí hřbet nebo paštikovou formu vyložíme plátky uzeného lososa tak, aby horní plátky překrývaly formu o cca 3 cm a formu odložíme do lednice.

2

Zakysanou smetanu smícháme s krevetami, přisypeme nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Želatinové plátky necháme namáčet cca 5 minut ve studené vodě, po vyjmutí vymačkáme, vložíme do kastrůlku a zvolna na mírném ohni povaříme, až se rozpustí. Poté k želatině přidáme ochucenou zakysanou smetanu, promícháme a vlijeme do vychlazené formy. Střídavě prokládáme lososem a povrch zakryjeme plátky přesahujícími přes formu.

3

Cca 60 minut necháme chladit v lednici. Po vyjmutí ostrým nožem nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Možno podávat např. s čerstvou bagetou nebo salátem s olivovým dresinkem. Ideálně použijeme grónské krevety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept