Jednoduchý recept

Černý kořen zapečený s mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53232

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
70 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
14% Sacharidy 51 g
503% Tuky 377 g
28% Sodík 568 mg
15% Bílkoviny 8 g

Černý kořen zapečený s mrkví postup přípravy receptu:

1

Černý kořen oloupeme, mrkev očistíme. Do hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme. Vložíme do ní čekanku a mrkev. Vaříme přibližně 15 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Čekanku spolu s mrkvi nakrájíme na 6cm dlouhé kousky. Dáme je do misky, dochutíme solí a vymačkanou citrónovou šťávou. Zlehka promícháme.

3

Pekáček vymažeme máslem, střídavě naskládáme mrkev s čekankou a vše posypeme strouhankou. V pánvičce rozehřejeme 100 g másla, kterým polijeme strouhanku.

4

Naplněný pekáček vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při středně vysoké teplotě 30 minut dozlatova.

5

Zapečenou čekanku s mrkvi rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Pokrm podáváme teplý, s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept