Černý kořen zapečený s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen zapečený s mrkví
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53232 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Černý kořen |
1 ks | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
70 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 623,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Citrony, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý kořen zapečený s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Černý kořen oloupeme, mrkev očistíme. Do hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme. Vložíme do ní čekanku a mrkev. Vaříme přibližně 15 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Čekanku spolu s mrkvi nakrájíme na 6cm dlouhé kousky. Dáme je do misky, dochutíme solí a vymačkanou citrónovou šťávou. Zlehka promícháme. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, střídavě naskládáme mrkev s čekankou a vše posypeme strouhankou. V pánvičce rozehřejeme 100 g másla, kterým polijeme strouhanku. |
4 | Naplněný pekáček vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při středně vysoké teplotě 30 minut dozlatova. |
5 | Zapečenou čekanku s mrkvi rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Pokrm podáváme teplý, s pečivem.