Jednoduchý recept

Fenykly plněné

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53233
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Fenykl sladký - hlíza
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Náplň
80 g Anglická slanina
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
20 ml Olej slunečnicový
100 g Olivy zelené
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 206kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
36% Sodík 715 mg
23% Bílkoviny 13 g

Fenykly plněné postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.

2

Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.

3

Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Můžeme podávat také s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept