Fenykly plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykly plněné
Fenykly plněné
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53233 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
80 g | Anglická slanina |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
20 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Olivy zelené |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 959,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 288,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykly plněné postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme. |
2 | Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly. |
3 | Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Můžeme podávat také s opečenou vekou.