Jednoduchý recept

Mangold zapečený na topinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 53237
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 plátek Chléb toastový
600 g Mangold
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
70 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
8% Sacharidy 27 g
42% Tuky 32 g
34% Sodík 681 mg
33% Bílkoviny 18 g

Mangold zapečený na topinkách postup přípravy receptu:

1

Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut.

2

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem.

3

V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí.

4

Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu.

5

Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Listy mangoldu můžeme vařit, zapékat. Můžeme je použít také do salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept