Mangold zapečený na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangold zapečený na topinkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53237 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový |
600 g | Mangold |
120 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Eidam cihla 30% |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 287,7mg |
Draslík | 548,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Mangold, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangold zapečený na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut. |
2 | Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem. |
3 | V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí. |
4 | Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu. |
5 | Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Listy mangoldu můžeme vařit, zapékat. Můžeme je použít také do salátů.