Recept

Sleď opékaný s citronem a tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53238

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Olej z pšeničných klíčků
4 špetka Pepř černý mletý
800 g Sleď čerstvý
4 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
1% Sacharidy 5 g
64% Tuky 48 g
12% Sodík 234 mg
43% Bílkoviny 24 g

Sleď opékaný s citronem a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.

2

Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.

3

Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.

Poznámka

Jako přílohu můžeme zvolit bramborový a polníčkový salát. Také se k těmto rybám hodí hořčičná omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept