Sleď opékaný s citronem a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď opékaný s citronem a tymiánem
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej z pšeničných klíčků |
4 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Sleď čerstvý |
4 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 48,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 55,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď opékaný s citronem a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C. |
2 | Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb. |
3 | Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme zvolit bramborový a polníčkový salát. Také se k těmto rybám hodí hořčičná omáčka.