Jednoduchý recept

Kanapky s tuňákovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 53258

Ingredience

4 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
60 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
1 kávová lžička Citronová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 286 mg
40% Bílkoviny 22 g

Kanapky s tuňákovou náplní postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky.

2

Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme.

3

Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept