Kanapky s tuňákovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kanapky s tuňákovou náplní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53258 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový pšeničný světlý |
60 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tuňák v oleji |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 32,8mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 286,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák v oleji, Citronová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný světlý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kanapky s tuňákovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky. |
2 | Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme. |
3 | Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme. |