Lívance s prosciuttem a melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s prosciuttem a melounem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53260 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Meloun žlutý |
250 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g | Prosciutto sušené |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 154,4mg |
Draslík | 140,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Meloun žlutý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Prosciutto sušené, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s prosciuttem a melounem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, prášku do pečiva, cukru, soli, žloutků, majoránky a mléka umícháme hladké těsto. Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a postupně zapracujeme do těsta. Meloun okrájíme ze slupky, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme a klademe na ní po lžíci těsta, z kterého smažíme po obou stranách malé lívance. |
3 | Lívanečky ozdobíme plátkem melounu a šunky a ihned servírujeme. |